Nybo kjøkken

PRIVATPROSJEKT MED NYBO

Heidi Sørensen

Heidi Sørensen er en dame som trenger farger i huset sitt. Hun kombinerer nennsomt farger, struktur og materialer til en vågal, men stilsikker og vellykket miks.

Oppdatert 14.06.2024

Frode Tangen hos Nybo kjøkken har Heidi kjent fra barndommen siden de begge vokste opp på Tyristrand. Som voksen kom Heidi i kontakt med familien Tangen igjen via Maleriet hos tidligere Trebo kjøkken på Geithus. Her bidro hun med å plukke ut tapeter til utstillingene av kjøkken. Allerede da merket hun at dette var veldig allrighte folk å jobbe med.

Frode har fått med seg på veien den evnen til å være opptatt av gjensidighet, å gi tilbake. Han er fokusert på å reklamere tilbake og tenker på de rundt seg. Man får fort en personlig relasjon som gjør prosessen tett og smidig. Heidi følte seg som hjemme med en gang, samtidig som hun skryter av hvor profesjonelle Nybo er. -De har virkelig peiling på det de driver med, forteller Heidi.

Høsten 2017 kjøpte Heidi seg en solid enebolig fra 1980-tallet med behov for gjennomgående oppussing. Siden det forrige hussalget ga henne en økonomisk mulighet til også å fornye kjøkkenet, var det en selvfølge for Heidi å henvende seg til Nybo. Etter to tidligere kjøkken fra Ikea som erfaringsgrunnlag, visste hun alt om hvor mye jobb med montering og kjøring fram og tilbake som krevdes. Denne gangen var hun veldig klar for å få både skrogene ferdig montert og få hele kjøkkenet montert hjemme hos seg.

Heidi er en bevisst dame som hadde planene klare på forhånd for det nye kjøkkenet. Hun visste akkurat hvordan det burde være og hun ville utnytte den fine utsikten over Krøderen fra kjøkkenvinduene. Byttin- gen av kjøkkenet skjedde på vinteren mens huset også ble pusset opp ellers. Det gjorde at montørene kunne stå innendørs og jobbe, kutte og tilpasse.

Utfordringen med vinteren var nok mest at Heidi måtte måke mer snø enn vanlig for å lette tilgangen for montørene. Selv om Heidi visste at montørene var proffe fra før, gikk det over all forventning, så hun slapp bekymringer. Hun spurte Frode om alt hun lurte på rundt det elektriske, rør osv og fikk tydelige svar på rekkefølgen og hvordan hun skulle planlegge de øvrige håndverkerne som måtte gjøre sitt for å få kjøkkenet ferdig.

Før montørene var på plass, hadde Heidi strippet hele kjøkkenet. Hun malte taket, vinduer og lister turkise og la et friskt gulv med ruter i sort og turkis. Veggene i spisesonen/oppbevaringssonen, ble tapet- sert i en grafisk, spennende lys tapet.

Med vinduer på tre sider, kommer det inn mye lys. Heidi kom- pletterte stilen med stilige gardiner på en hel vegg. I arbeidssonen, rundt døra og videre valgte Heidi å bruke fliser. Helheten med det stramme kjøkkenet med linjer, krydret med alle de kule detaljene – gjør dette til et kjøkken helt utenom det vanlige. Dette kjøkkenet får deg i godt humør og er et rom som kan brukes til både arbeid og hygge.

Funksjonaliteten i kjøkkenet har blitt veldig bra, med plasseringer som er godt uttenkt. Heidi er veldig fornøyd med å kunne sonedele kjøkkenet i tre ulike deler; en arbeidssone, en for oppbevaring og en spisesone. Dette gjør at flere kan bruke kjøkkenet samtidig og man går ikke i beina på hverandre. Nå som kjøkkenet har vært i bruk en god stund, opplever hun en god flyt og ikke minst et godt rom å være i.

Hos Heidi brukes kjøkkenet aktivt. Hun baker mye og har gjerne hjelp av sønnen som elsker å kunne være med. Det går mye i eltefri gjærbakst og hun skjemmer bort sønnen med fersk bakst hele tiden. Heidi sier hun trives enda mer med å lage mat enn før, etter at hun fikk et kjøkken akkurat sånn hun ønsket seg.

Her er det rom for å henge på barkrakkene mens Heidi lager mat, eller sitte samlet rundt det hyggelig spisebordet med en flott utsikt ut over fjorden. De sitter alltid ved det runde bordet når de spiser sammen.

Vi bruker informasjonskapsler

Våre nettsider benytter informasjonskapsler (cookies). Les om hvilke vi bruker og hvordan vi administrerer dem i vår personvernerklæring, og klikk innstillinger for å administrere hvilke informasjonskapsler du tillater.